Echipa

Home » Echipa


Viitorulromaniei.ro este o revista online cu reportaje, portrete si interviuri care isi propune promovarea valorilor romanesti. Plecand de la ideea ca media autohtona s-a indepartat de subiectele pozitive, Viitorulromaniei.ro doreste sa exploateze aceasta nisa ramasa libera, in care personalitatile, tinerele sperante sau proiectele cu impact social sa faca obiectul articolelor publicate. Am strans in jurul nostru o echipa cu experienta in presa – cei mai multi dintre ei laureati cu premii nationale si chiar internationale pentru demersurile jurnalistice – formata din Alexandra Olivotto, Oana Dan, Andrei Craciun, Vlad Odobescu si altii. Viitorulromaniei.ro este interesat de o arie larga de domenii, de la cultura la sport, stiinta, educatie sau social. Dincolo de latura sa jurnalistica, Viitorulromaniei.ro isi propune o implicare sociala activa prin organziarea unor evenimente dedicate olimpicilor scolari si acordarea, pe viitor, unor burse de jurnalism.

Ionela Gavriliu

ionela-gavriliu

Ionela Gavriliu este jurnalist de presa scrisa, exilat in lumea televiziunii. A debutat in 2005 la Dilema Veche, a fost sedusa de presa cotidiana la Jurnalul National, unde a castigat premiul Reporter European in anul 2011, si s-a lasat atrasa de mirajul televiziunii la Digi24. Acum, invata de la cei mai buni la emisiunea „In premiera cu Carmen Avram”.

Alexandra Olivotto

a.olivotto

Alexandra Olivotto a luat-o pe urma jurnalismului cultural inca din facultate, scriind la revista Targului de carte, dar s-a tinut cu dintii de meseria de intai critic – chiar inainte sa aiba masterul pe aceasta tema -, apoi si de jurnalist de film. Ca atare, a acoperit zeci de festivaluri, a realizat sute de interviuri cu actori si cineasti si a coordonat doua – trei departamente culturale. A scris la Romania literara, (ziarul de suflet) Cotidianul, Evenimentul zilei, GQ, Adevarul, Omagiu, Le Monde Diplomatique (editia romaneasca), Academia Catavencu, revista Cultura, Liternet, Ziarul de duminica, Deci, Dilemateca, Observator cultural, Vatra, Cultura, Respiro, Esquire, blog Carturesti, Dilema veche.

Oana Dan

oana 

A inceput sa lucreze in presa in 2004 si a bifat pe rand un ziar bilingv pentru studenti (The Bullet), un cotidian in limba engleza (Bucharest Daily News), cateva luni in radio (Europa Libera), o agentie de presa (NewsIn), un cotidian central important (Evenimentul zilei) si un proiect independent (dela0.ro). In ultima vreme a incercat sa isi dezvolte abilitatile multimedia in cadrul unor proiecte internationale, dintre care cel mai important este acesta – romahomeland.glocalstories.org

Vlad Odobescu

vlad5 

Vlad Odobescu e jurnalist freelancer, cu un apetit crescut pentru subiectele mici si mijlocii. A scris fix cinci ani pentru Evenimentul zilei, timp in care a trebuit sa se ocupe si de chestii mai importante. Au urmat colaborari cu tot felul de publicatii, experimente, drumuri si drafturi. Cel mai recent, în 2013, a castigat bursa Balkan Fellowship for Journalism Excellence si marele premiu al programului, pentru cea mai buna investigatie.

Andrei Craciun

a.craciun 

Andrei Craciun este, conform istoricului din cartea personala de munca, ziarist. A ajuns, in ciuda tuturor asteptarilor, mai ales ale sale, la frumoasa varsta de treizeci de ani. Are studii superioare in patru domenii (administratie publica, stiinte politice, istoria ideilor si mentalitătilor, cultura si civilizatie ebraica). Scrie nu doar articole de ziar, site si revista, ci si poezie, proza scurta, ba chiar si lunga. Nu-i plac, deloc, optiunile politice, morale si estetice ale contemporanilor si nu aspira la posteritate. Colaboreaza cu peste zece titluri din presa romaneasca actuala.

Robert Gherghe

pics 

Robert Gherghe a pus bazele echipei editoriale din spatele proiectului jurnalistic Viitorul Romaniei. A venit in Capitala pentru a studia istoria la Universitatea din Bucuresti, dar s-a trezit imediat in lumea presei, mai intâi la Radio Romania Cultural. A urmat o aventura de cateva sezoane la Mediafax dupa care a luat drumul presei auto, unde a colaborat cu mai multe publicatii. Acum este redactor-sef la Voom.ro si editorul coordonator al proiectului Viitorulromaniei.ro.

Mihai Ivascu

m.ivascu 

Mihai Ivascu, managerul agentiei Ingenium Media, a pus bazele proiectului Viitorul Romaniei in toamna anului 2013. Atunci isi dorea sa ofere o resursa online de articole pozitive intr-o piata media dominata de subiecte negative. Alaturi de echipa formata din jurnalisti, programatori si graficieni a reusit sa transpuna o idee simpla într-o sursa credibila de materiale despre romani de exceptie. Planurile vizeaza cresterea si mai mult a proiectului si identificarea acestuia cu o serie de evenimente menite sa sustina valorile Romaniei si sa inspire mii de tineri sa isi urmeze cariera profesionala cu demnitate.

Bookmark
comments icon 0 comments

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *