a

O acuarelă realizată de regina Maria a României, vândută la Artmark pentru 7.000 de euro

- - 28- 114 vizualizari

O acuarelă pe hârtie realizată de regina Maria a României, intitulat „Regina nopţii”, a fost adjudecată la 7.000 de euro în cadrul Licitaţiei România Regală – Centenarul Marii Uniri care a fost organizată, online, joi seară.

În aceeaşi sesiune, o broşă rară din aur Joseph Resch, decorată cu cifrul regal, diamante, safire roz şi email, de la 1900, piesă de colecţie, a fost vândută pentru 6.500 de euro. Bijuteria a fost estimată între 1.500 şi 2.500 de euro.

Rară broşă din aur Joseph Resch, decorată cu cifrul regal, diamante, safire roz şi email, cca. 1900, piesă de colecţie

„România”, carte de colecţie, „Omagiul României lui Ferdinand cel Mare”, cu ferecătură din argint, tipărit pe hârtie manuală şi cu dedicaţia reginei Maria către mareşalul Ferdinand Foch, Paris, 1922, a avut un preţ de pornire de 1.500 de euro şi a fost adjudecată în final cu 5.000 de euro.

„La ceremonia încoronării de la Alba Iulia, din 15 octombrie 1922, a participat şi mareşalul Foch, ca reprezentant al Franţei, alături de generalul Henry Berthelot. Cu acea ocazie, Regina Maria a dăruit mareşalului Foch acest album. gest simbolic care evidenţia şi recunostinta pentru sprijinul acordat de României în Primul Război Mondial. Ferecătura a fost realizată de meşterul Marius Veaugeois”, potrivit Artmark.

Licitaţia a strâns obiecte care redau imaginea de aproape un secol de monarhie în România printr-o selecţie de fotografii de epocă, obiecte de colecţie, scrisori şi documente, cărţi, insigne şi medalii, arme şi ceasuri, artă plastică, precum şi obiecte de artă decorativă.

În cadrul sesiunii au fost licitate şi o pudrieră de bal (adjudecată la 1.000 de euro), o monedă din argint Carol I (vândută cu 1.000 de euro), câteva din “urmele” lăsate de o epocă apusă, dar mereu fascinantă.

 

28 recommended
114 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »