a

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu aduce muzica fado în satele săseşti

- - 34- 104 vizualizari

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) continuă seria concertelor din bisericile fortificate din Transilvania cu un concert cu totul special, de fado, care va avea loc duminică, 17 iunie, în Biserica Fortificată din satul Criţ, comuna Buneşti, judeţul Braşov, potrivit unui comunicat de presă.

Concertul este organizat de Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu în parteneriat cu Fundaţia Michael Schmidt.

Concertul va fi susţinut de către Cristiano de Sousa (solist), considerat unul din „fii” muzicii fado, alături de Antonio Dias (chitară portugheză), Antonio Neto (chitară clasică) şi Jorge Carreiro (chitară bass). Denumit Misterele Lisabonei poposesc în satele săseşti, concertul îşi propune să adune laolaltă atât iubitorii de muzică fado, cât şi turiştii care vor să descopere frumuseţea zonei săseşti şi tradiţiile acesteia.

Biserica din Criţ a devenit gazdă a numeroase concerte care abordează stiluri muzicale diferite. Construită de maestrul Johann Thois în anul 1813, orga din biserică a fost restaurată total de către Fundaţia Michael Schmidt şi redată publicului în anul 2013.

Biserica Fortificată din Criţ are o istorie aparte, fiind construită în stil neogotic la începutul sec. XIX pe locul unei alte biserici datând din 1270, anul primei atestări istorice a satului Criţ. Din cadrul vechii biserici au rămas moştenire zidurile fortificaţiilor exterioare ridicate în secolul XV. Interiorul bisericii cuprinde o sală încăpătoare, cu două travee şi bolta în stil boemian, precum şi obiecte de mobilier aparţinând vechiului aşezământ de cult, printre care lăzi şi grinzi datate cu anii 1666 şi 1724, precum şi bănci pictate din anul 1793, scrie Agerpres.ro

 

Sursa foto: RADOR

34 recommended
104 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »