a

România, ţară invitată de onoare la Târgul de Carte de la Madrid

- - 17- 73 vizualizari

România este ţara invitată de onoare la cea de-a 77-a ediţie a Târgului de Carte de la Madrid, care va avea loc în perioada 25 mai – 10 iunie, pentru care a pregătit peste o sută de evenimente, precum prezentări de carte, conferinţe, proiecţii de documentare, concerte de jazz şi expoziţii de fotografie.

Evenimentul va avea loc sub sloganul „Historia por descubrir, historias por escribir” (Istorie de descoperit, poveşti de scris,n.r.).

Vineri, în prima zi a târgului, va avea loc conferinţa inaugurală susţinută de scriitorul Mircea Cărtărescu.

În centrul atenţiei vor fi operele literare ale autorilor români traduse în spaniolă, aceatsa fiind limba în care au fost traduse în ultimul deceniu cele mai multe titluri din literatura română.

La standul României, de-a lungul celor 17 zile ale târgului, cititorii vor avea ocazia să întâlnească peste 40 de scriitori români traduşi în limba spaniolă şi zece dintre cei mai apreciaţi scriitori români contemporani a căror operă încă nu a fost tradusă în Spania.

O secţiune importantă a programului de evenimente este dedicată literaturii româneşti pentru copii – cu aproximativ 20 de ateliere adresate copiilor români şi spanioli de vârste diferite.

La standul României vor putea fi cumpărate peste 100 de titluri ale autorilor români traduşi în spaniolă şi aproximativ 300 de titluri în limba română.

Pe lângă evenimentele literare, publicul va putea descoperi cultura română şi prin intemediul unor proiecţii de filme documentare şi ecranizări ale unor opere literare, expoziţii despre patrimoniul cultural şi turistic din România şi concerte, care vor avea loc în spaţiile târgului, precum şi în diferite spaţii culturale din Madrid.

Participarea României în calitate de ţară invitată la a 77-a ediţie a Târgului de Carte de la Madrid este organizată de Institutul Cultural Român prin filiala sa de la Madrid şi Centrul Cărţii, sub auspiciile Ambasadei României în Spania şi cu sprijinul Asociaţiei Librarilor din Madrid.

17 recommended
73 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »