a

Festivalul Centenar România, sărbătorit pe Broadway la New York

- - 28- 111 vizualizari

Ediția Centenară a Festivalului Romania Brodway va avea loc duminică, 20 mai, pe celebrul Nroadway din New York.
Aniversarea Centenarului României va fi sărbătorită la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Zilei României de pe Broadway – duminică, 20 mai, care va reuni peste 100 de celebrităţi, demnitari şi antreprenori din România.

Se aşteaptă un număr record de români din cadrul diasporei în cadrul evenimentului din acest an, care va însuma peste 30.000 de participanţi din întreaga lume. Cântăreţi şi dansatori celebrii din Statele Unite precum şi din diferite părţi ale României se vor alătura evenimentului pe parcursul întregii zile.

Ceremonia de premiere din acest an va onora cel mai bun diplomat român din SUA, cel mai bun om de afaceri româno-american şi cel mai valoros membru al Consiliului de Afaceri Româno-American.

Din cele 300 de standuri, 30 vor oferi mâncăruri tradiţionale româneşti, cărţi, opere de arta, întâlniri cu furnizori de servicii, reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române şi alte posibilităţi de a explora cultura şi valorile româneşti, scrie Adevărul.ro

La acest eveniment considerat cel mai important din afara graniţelor României participă anual peste 25.000 de persoane care includ români din majoritatea oraşelor americane, dar mai ales turişti din peste 100 de ţări. Celebrul Broadway, în zona districtului financiar (Freedom Tower, New York Stock Exchange, Statuia Libertăţii şi Memorialul 9/11), va fi închis traficului pentru a face loc celor aproximativ 400 de standuri comerciale din care 30 vor reprezenta valori, tradiţii, produse şi servicii din România.

Este pentru prima dată în istoria diasporei din America de Nord când şapte biserici româneşti se reunesc sub egida aceluiaşi eveniment. Guvernatorul Statului New York, David Paterson, a declarat luna mai a anului 2010 drept luna traditţiilor româneşti la New York şi ziua de 1 mai drept Ziua României în Statul New York.

Foto: Shermans Travel

28 recommended
111 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »