a

Spectacolul caritabil de teatru „Ileana, principesă de România”, de Ziua Regalităţii la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

- - 39- 152 vizualizari

Spectacol de teatru caritabil „Ileana, principesă de România”, de Liana Ceterchi, este programat de Ziua Regalităţii, pe 10 mai, de la ora 19.00, la Studioul „Horia Bernea” al Muzeului Naţional al Ţăranului Român. Intrarea este liberă.

Piesa de teatru „Ileana, Principesă de România” urmăreşte destinul incredibil al fiicei reginei Maria şi a regelui Ferdinand.

Piesa este pusă în scenă de şi cu Liana Ceterchi, după o dramatizare de Edith Negulici a romanului autobiografic „Trăiesc din nou”.

Evenimentul îşi propune să creeze un spectacol ca un omagiu adus memoriei principesei Ileana a României, Arhiducesa de Austria, un destin care s-a desfăşurat între palat şi mănăstire, pe fundalul celor două Războaie Mondiale, într-o perioadă de mari frământari din istoria Europei.

Spectacolul este o producţie a Asociaţiei femeilor din teatru „IF… / Dacă… Pentru Femei”, cu sprijinul Arhivelor Naţionale ale Statului, UNITER, Asociaţia România Culturală şi Mănăstrirea Schimbarea la Faţă din Ellwood City, Pennsylvania (USA), în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

39 recommended
152 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »