a

O româncă, în topul celor mai tineri scriitori din lume. Prima carte, scrisă la 12 ani, a fost tradusă în 23 de limbi și vândută într-o țară în 20.000 de exemplare

- - 49- 1279 vizualizari

Au scris și publicat cărți înainte de a împlini 18 ani. Sunt scriitori geniali, iar o româncă face parte din ei.Se numește Flavia Bujor, este născută în România și stabilită în Franța. A scris prima carte la 12 ani, care a fost publicată când ea avea doar 14 ani.

„Profeția pietrelor” este o poveste despre trei adolescente care încearcă să îndeplinească o profeție veche.

Cartea s-a vândut în Franța în 20.000 de exemplare și a fost tradusă în 23 de limbi.

Românca se află într-un top al celor mai tineri scriitori din lume, alături de Nancy Yi Fan, o scriitoare chinezo-americană, născută în anul 1993, care a terminat primul roman la 12 ani. Cartea sa a devenit best seller în scurt timp, scrie Adevărul.ro

Alec Greven avea doar 9 ani când a scris cartea „Cum să vorbeşti cu fetele”. A găsit o editură care să îi publice cartea după ce a apărut la The Ellen Show. Alec Greven a apărut de asemenea la celebra emisiune The Tonight Show a lui Jay Leno.

Cea mai tânăra autoare publicată vreodată a fost americanca Dorothy Straight, a cărei primă carte, „How the world began“, a fost publicată în SUA în 1964, pe când ea avea doar 6 ani. Cartea fusese concepută iniţial ca o poveste pentru bunica sa.

49 recommended
1279 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »