a

Invenții medicale românești, premiate la saloanele internaționale

- - 43- 119 vizualizari

Profesorul Augustin Simescu și echipa de la Politehnica din București au câștigat o medalie de aur la Salonul de Invenții de la Geneva.

Au creat o plasă care ajută la refacerea cutiei craniene în cazul pacienților cu traumatisme extinse la cap. Acum, chirurgii folosesc plăci speciale, iar dispozitivele sunt prinse cu șuruburi.

Tot la Geneva, o altă echipă condusă de profesorul Lucian Seiciu a câștigat o medalie de argint pentru o invenție care ajută la recuperarea motorie a victimelor din accidente de circulație sau a bolnavilor cu accidente vasculare cerebrale.

Un prototip se testează la spitalul Elias din Capitală, dar nu poate fi folosit în recuperare pentru că nu are toate avizele necesare.

„E o birocrație extraodinară ca să obții toate aprobările (…) Brevetul este făcut în România. Dacă nu îl reîmprospătăm periodic, protecția dată de OSIM dispare și poate să îl ia să îl folosească oricine” – Lucian Seiciu, prof. Universitatea Politehnică, citat de ȘtirileTvr.

Delegația României a câștigat la Geneva două medalii de aur şi una de argint, din partea organizatorilor, patru medalii de aur şi două trofee din partea delegaţiilor oficiale prezente la salon.

43 recommended
119 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »