a

Aventură extremă! Avram Iancu vrea să înoate în Mississipi, printre aligatori. Și-a propus să parcurgă 3.730 de kilometri în 120 de zile

- - 48- 121 vizualizari

Românul Avram Iancu își propune să înoate în Mississipi, pe o distanță de 3.730 de kilometri, timp de 120 de zile. Sportivul va începe aventura inedită pe 1 iunie și spune că va înota în slip și cu o cască de protecție pe cap.

„Fluviul Mississippi este mai lung cu 1.000 de kilometri ca Dunărea şi se anunţă extrem de dificil pentru că debitul de apă este mult mai mare, curenţii sunt puternici şi imprevizibili, iar în apă pândesc multe pericole, de la aligatori, la şerpi veninoşi şi la rechini adaptaţi la apă dulce. Eu mă simt pregătit pentru această confruntare extremă şi sunt încrezător în şansele mele de reuşită”, a declarat Avram Iancu pentru Agerpres.

În ceea ce privește pericolele din fluviu, Avram spune că echipa din caiac va avea pregătite bucăți de carne pentru a îi ține la distanță pe aligatori.

„Pericolul aligatorilor este foarte mare, dar vom avea pregătite, tranşate, carcase de animale. În cazul în care aligatorii vor apărea, echipa din caiac va arunca bucăţi de carne înaintea lor, pentru a le abate atenţia şi pentru ca eu să pot urma cursul fluviului înot sau să mă pot retrage într-o zonă de siguranţă”, a explicat Avram Iancu.

Sportivul spune că inițiativa sa este dedicată Centenarului Marii Uniri.

„Doresc să străbat înot cele zece state ale SUA şi să facem, împreună, o punte de legătură peste ocean. Să arătăm, încă o dată, lumii întregi şi partenerilor noştri strategici, că ADN-ul poporului nostru milenar este puternic. Sărbătorim împreună, în cele mai inedite moduri, Unirea principatelor noastre întru făurirea României moderne”, a scris Iancu pe pagina sa de Facebook.

Până acum, fluviul Mississippi a fost străbătut înot doar de doi oameni – Martin Strel şi Chris Ring, dar aceştia s-au folosit de labe de înot şi de costum de neopren. Avram Iancu vrea să înoate în Mississippi, fără să folosească vreun echipament ajutător.

48 recommended
121 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »