a

A renunțat la serviciu și a început să salveze oameni. Povestea unui tânăr din Botoșani care a strâns 5 milioane de euro pentru sute de copii bolnavi

- - 8- 716 vizualizari

Vlad Plăcintă a renunțat la jobul său și a început să își dedice tot timpul copiilor bolnavi. A strâns cinci milioane de euro, în patru ani. Totul s-a întâmplat prin intermediul unui site creat chiar de el.

Acolo, Vlad publică poveștile celor care au nevoie de ajutor și fiecare dovadă că banii donați au fost folosiți în scopuri nobile. Zeci de mii de oameni donează bani pentru copilașii care altfel nu ar avea nicio șansă.

Salveazăoinimă.ro este site-ul pe care Vlad îl administrează și prin intermediul căruia reușește ă ajute copiii bolnavi.

Tânărul botoșănean face totul corect, transparent și cinstit. Toate chitanțele și facturile sunt publicate pe site, asta pentru ca oamenii care doneze să vadă clar cum au contribuit la salvarea unei vieți.

„Avem contractele de sponsorizare de la firmă, biletele de ieșire din spital cu dignostice prin care confirmă părinții situația medicală, facturile pe care le achităm în străinătate”, spune tânărul.

„Procedura e simplă după ce dai de mine. Îmi trimite actele medicale și le verific, sun la clinică să-mi confirme suma, să-mi dea scrisoare medicală, de acolo încep și urc campania pe site, tot ce am nevoie, fotografii, video, poveste și la urmă punem conturile noastre, începem campania.

Am donatori care donează lună de lună și stau cu sufletul la gură la fiecare caz, așteaptă noutăți, dacă s-a operat copilul, dacă este bine. Ideea mi-a venit din SUA, am văzut acolo genul ăsta de platformă”, mai spune Vlad.

Citește continuarea pe Digi24.ro

8 recommended
716 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »