a

Orchestra de Tineret a Uniunii Europene va concerta în aprilie la Bucureşti, în cadrul turneului aniversar „Capital Sounds”

- - 38- 74 vizualizari

Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO) va concerta pe 15 aprilie, de la ora 19.00, la Ateneului Român, sub conducerea dirijorului Vasili Petrenko, în cadrul turneului aniversar „Capital Sounds” care are loc în cele 28 state membre UE, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la înfiinţarea orchestrei.

Programul cuprinde Concertul nr. 2, pentru pian şi orchestră, în do minor, op. 18, de Serghei Rahmaninov – solistă Alexandra Dariescu – şi Suita simfonică „Şeherazada“ de Nikolai Rimski-Korsakov.

În deschidere, AdMusicam Ensemble va interpreta, în primă audiţie, lucrarea „Rustic Quartet”, semnată de Victor Savca. Ansamblul este format din Ioana Tudor (vioară), Alex Spinu (violă), Victor Sandu (violoncel) şi Victor Savca (contrabas), compozitor şi fost membru EUYO.

EUYO este un proiect muzical european, care reuneşte cei mai talentaţi muzicieni din toate ţările membre ale Uniunii Europene, sub conducerea unor dirijori de faimă internaţională. Din 2010, participarea muzicienilor români la EUYO este sprijinită de Institutul Cultural Român.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete a Ateneului Român.

 

38 recommended
74 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »