a

Elvețianul care s-a mutat în Timiș ca să trateze oamenii cu probleme de sănătate

- - 30- 317 vizualizari

Karsten Kollen s-a născut în Elveția din părinți români, mama lui e născută la Birda, iar tatăl în Brașov. Tânărul de 32 de ani s-a întors în România și s-a stabilit în comuna Voiteg, unde a pus bazele unei asociații pentru ajutorarea oamenilor cu probleme de sănătate.

În urmă cu câțiva ani, când tatăl lui a decis să se întoarcă în țara natală, Karsten l-a urmat și s-a stabilit aici. Iar decizia aceasta avea să schimbe mai multe vieți, nu doar pe a sa. Karsten și-a lăsat parte din rude în Elveția, parte din rude în Germania și a luat viața de la capăt în comuna Voiteg, din județul Timiș.

Acolo, tatăl lui a înființat o asociație pentru ajutorarea semenilor, iar tânărul i s-a alăturat. Oamenii cu probleme în familie sau persoanele, care au diferite dependențe – de exemplu, de droguri – găsesc alinare în cadrul asociației celor doi, notează Renașterea Bănățeană.

”Secretul – spune Karsten – stă în timpul de fierbere”. Pentru prepararea dulceții se folosesc fructe, apă și zahăr.

Banii obținuți din vânzarea borcanelor sunt folosiți pentru tratarea sufletelor unor timișeni, prin intermediul organizației înființate de familia elvețianului.

Oamenii cu probleme în familie sau persoanele care au diferite dependențe, de exemplu de droguri, găsesc alinare în cadrul asociației. Pentru același țel se prepară și suc natural de mere sau de struguri, banii obținuți fiind folosiți tot pentru ajutorarea semenilor.

Diferențe între România și Elveția există, afirmă Karsten, însă nu le poate cuantifica pentru că timpul nu-i permite, scrie Renașterea Bănățeană.

”Am fost plecat în Germania, doar pentru câteva zile, la ziua bunicii mele. Nu mai am timp să stau în alte părți”, spune tânărul elvețian stabilit pe plaiuri bănățene.

Vestea dulcețurilor de Voiteg s-a dus până la Reșița, multe persoane din Banatul de munte oprind la poarta elvețianului pentru a cumpăra câteva borcane cu bunătăți

30 recommended
317 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »