a

Doar 10 atleți au rămas în cursa de la Cercul Polar. Tibi Ușeriu: „Mă cam dezintegrez”

- - 35- 374 vizualizari

Tibi Ușeriu este singurul român rămas în cel mai dur ultramaraton din lume, organizat la Cercul Polar. Atletul spune că vremea este cumplită și nu știe dacă vreunul dintre concurenți va reuși să termine cursa.

Avram Iancu, Levente Polgar și Florentina Iofcea au renunțat din prima zi la cursa care a început pe 8 martie și se desfășoară în nordul Canadei. Atleții trebuie să parcurga 617 kilometri până pe data de 16 martie.

Tibi Uşeriu a câştigat 6633 Arctic Ultra, considerat unul dintre cele mai dure ultramaratoane din lume.

Acesta practic este singurul concurent din istoria competiţiei care a reuşit această performanţă. Anul acesta a fost invitat de organizatori pentru a lua parte la cursa aniversară, iar românul a mers hotărât să câştige.

„Mă cam dezintegrez un pic, dar am un pic de energie ca să duc partea asta de Ice Road. Cred că nu mai e acum de locul I, II, cred că îi pentru cine o termină cursa asta. Că îi destul de dificilă. Nu-s obosit, îs praf.

O nins toată noaptea. Avem un strat de zăpadă foarte mare. Tragem, vai de capu meu, nu ştiu dacă facem doi kilometri pe oră. Deci îi ceva…foarte greu. (…) O venit un vânt cu zăpadă acum, m-o flendurit tăt. Am ţinut de sanie să nu mi se ducă, pentru că avem ce-o căuta dacă o lăsăm.

O nins foarte tare şi merge greu sania prin zăpadă. Nu-i mai uşoară, e tot mai grea, cumva, nu ştiu. M-am uitat să nu-mi pună ăştia pietre prin ea, dar nu-i nimic, se cam îngreunează toată treaba. Mulţumesc pentru susţinere şi să nu ne dăm bătuţi amu, la mal”, a precizat Tibi Uşeriu, în convorbirea de luni seara cu fratele său.

 

Foto: Romania Insider

35 recommended
374 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »