a

Patru studenti români premiați de Microsoft. Vor să revoluționeze medicina

- - 31- 3495 vizualizari

Patru elevi de la Universitate Politehnică din Timișoara au fost premiați de Microsoft. Cei patru tineri au dezvoltat Xvision, un soft care diagnostichează automat pe baza unei radiografii.

Studenții au câștigat 3.000 de dolari și sprijinul Microsoft pentru a își pune în practică ideea. Precizia softului este de aproape 100%.

„Primește niște radiografii clasice, normale, le analizează și spune dacă este ceva, dacă există vreo anomalie în ele și dacă există, încearcă să zică exact ce este”, spune Ștefan Iarca, student.În competiția organizată de Microsoft au intrat sute de idei din 40 de țări. Tinerii din Timișoara au fost pe primul loc. Proiectul lor, la care au lucrat 6 luni, a fost considerat cel mai inovativ, ușor de pus în practică și cu impact global.

Proiectul, construit dintr-o pasiune

Lucrăm în timpul liber al fiecăruia, o parte din noi avem joburi. Dedicăm timpul nostru liber pentru asta. Nu prea se poate altfel. Profesorii au fost foarte înțelegători și ne-au permis să nu mergem la anumite laboratoare și la cursuri și asta ne-a ajutat foarte mult”, spune Andrei Tenescu, student.

Premiul pe care l-au primit de la gigantul IT va fi investit tot în acest proiect.

„Tehnologia lor ne oferă posibilitatea să ne dezvoltăm produsele cum ne dorim, iar cei 3000 de dolari îi vom investi în participări la conferințe pentru a ne putea dezvolta produsul și pentru a vorbi despre el cât mai multor oameni”, spune Cristian Avramescu, student.

Echipa de studenţi de la Politehnică se numește Mindfully Technologies. În scurt timp, acesta va fi și numele companiei pe care încearcă să o pună pe picioare.

„Noi suntem deja în procesul de înființare a unui SRL. Ne mutăm de săptămâna viitoare într-o nouă clădire, unde o să avem biroul nostru și cred că o să ne ajute foarte mult în colaborare”, spune Bogdan Bercean, student, potrivit Digi24.

Toți cei patru tineri sunt studenți în anul 3 la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Politehnicii Timișoara.

31 recommended
3495 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »