a
Fără categorie

Orașul din România care investeşte 7 milioane de euro în reabilitarea şi construcţia de şcoli, grădiniţe şi creşe

- - 34- 212 vizualizari

Investiție majoră în mai multe școli și grădinițe din Oradea. Este vorba despre șapte milioane de euro, iar cea mai mare sumă va fi cheltuită pentru reabilitarea Școlii Generale numărul 11 din cartierul Rogerius. Lucrările vor trebui să fie gata într-un și jumătate.

Încă 1,6 milioane de euro vor fi cheltuite pentru modernizarea şi dotarea colegiilor tehnice „Traian Vuia” şi „Mihai Viteazu”. Acestea vor primi echipamente care se ridică la standardul cerut după absolvire tinerilor de angajatorii din Parcul Industrial.

„Lucrările se vor derula în paralel cu acele cursuri care se ţin în clădiri. S-ar putea ca anumite grupe de studiu să fie mutate dintr-o sală de clasă în alta pentru că nu vom începe să lucrăm la toate clădirile, ci se va lucra pe etape în aşa fel încât procesul de învăţământ să fie cât mai puţin deranjat”, a declarat Ilie Bolojan, primarul Oradei, potrivit Digi24.ro

3,5 milioane de euro sunt pregătiţi pentru preşcolarii din Oradea. Două grădiniţe noi vor fi construite – una pe Strada Delfinului, alta în Parcul Industrial – iar alte trei vor fi extinse. Toate aceste modernizări vor fi făcute prin proiecte cu finanţare europeană.

34 recommended
212 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »