a
Fără categorie

Studiu: Românii sunt printre cei mai igienici oameni din Europa

- - 20- 382 vizualizari

Un sondaj Gallup, realizat în 2015, arată că români sunt unii dintre cei mai igienici din Europa, la polul opus fiind olandezii, care nu se spală la fel de des după ce ies de la toaletă.

Potrivit sondajului, cei mai curați respondenți sunt din Bosnia (96%), urmați de turci (94%). Aceste scoruri înalte sunt, fără îndoială, datorate procedurii islamice wudu, care îndeamnă la spălarea mâinilor, gurii, capului și picioarelor în cadrul unui ritual de purificare precursor rugăciunii.Alte țări balcanice sunt printre cele mai curate din Europa, dar în spatele bosniecilor și turcilor: grecii (85%), sârbii (83%), macedonenii (82%) și românii (84%). Singurii vestici cu un procent al igienei mai ridicat sunt portughezii (85%), scri bigthink.com.

În același timp, foarte multe țări înregistrează scoruri mai mici decât cele înregistrate de cele din estul Europei, potrivit Libertatea.ro

Islanda, Suedia și Germania au 78%, în timp ce Finlanda, Marea Britanie, Eleția și Bulgaria au sub 76%. Republica Cehă are un procent de 71%, la fel ca Ucraina.

Dar cei mai puțin igienici europeni se găsesc în Olanda. Sondajul arată că jumătate dintre olandezi nu-și spală mâinile cu săpun după ce se întorc de la baie. Nicio altă țară din Europa nu a înregistrat astfel de scoruri scăzute.

20 recommended
382 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »