a
Fără categorie

O săptămână cât un an de studiu. 57 de elevi s-au întâlnit în tabăra „Excepționalii”, locul care promite tinerilor un viitor frumos

- - 23- 106 vizualizari

Un loc unde fiecare tânăr să învețe să descopere la ce e bun și să se axeze pe abilitățile lui. 57 de liceeni și-au transformat dorințele în realitate cu ajutorul unei tabere.

Se numește „Excepționalii” și este un proiect care își propune să învețe o generație de tineri să aibă succes făcând ceea ce le place. Anca Mitrache – coordonatorul proiectului „Excepţionalii”: „Scopul proiectului „Excepţionalii” este acela de a crea o generaţie de tineri care pot să aibă impact mai departe.”

Anca Savu – elevă: „Se vorbeşte foarte mult cu publicul, toată lumea e implicată, totul e din inimă, nu e nimic de faţadă.

Anca Mitrache – coordonatorul proiectului „Excepţionalii”: „E un mix de personalităţi. E foarte fain să vezi că avem clar liderii, avem oamenii care sunt foarte buni tehnic pe anumite lucruri, avem oamenii foarte buni pe comunicare şi promovare, aşadar avem tot ce trebuie să-şi formeze echipe complete”.

Adela Georgescu – elevă: „Vreau să plec în străinătate la facultate și după săptămâna asta, sincer, mă gândesc să revin în România pentru că am văzut că se întâmplă lucruri şi aici”.

Anca Savu – elevă: „Pentru că mi se pare mult prea uşor. E un sistem pe care îl înveţi şi înveţi să îl şi fentezi. Proiectul pe care îl oferă Şcoala de Valori este ceva nu am mai făcut până acum, e o nouă provocare pentru mine. Sunt excepţională pentru că am făcut foarte mult voluntariat. Am intrat în liceu cu gândul că eu nu vreau să fac doar ce e la liceu, eu vreau să ajut lumea”.

În tabără, elevii au avut ocazia să întâlnească oameni de succes din România. Jurnalişti, antreprenori, oameni de afaceri s-au deschis în faţa copiilor şi au devenit „cărţi vii”, pe care tinerii le-au luat la întrebări.

Digi24.

23 recommended
106 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »