a
Fără categorie

Pacienţi în vârstă din spital, tunşi şi bărbieriţi gratuit de doi tineri frizeri. „Vrem să-i facem să zâmbească din nou“

- - 22- 611 vizualizari

Doi tineri frizeri din oraşul Rovinari, judeţul Gorj, au tuns şi bărbierit gratuit zece bătrâni care sunt internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Cei doi şi-au propus să facă gesturi similare în toate centrele medicale din judeţ unde se află bătrâni sau copii săraci.

O toaletă din incinta spitalului din Târgu Jiu a fost transformată în frizerie. Pacienţii ajunşi la senectute au foşti tunşi şi bărbieriţi de către Cosmin Negru şi Angelo Clement Dobroiu.

„Ideea mi-a venit atunci când am venit să-l vizite pe tatăl meu care este internat în spital. Am întâlnit oameni supăraţi, fără speranţă. M-am gândit să fac ceva pentru ei, pentru a-i face să zâmbească din nou. Cred că ce am făcut a fost mai multe ca o consiliere psihologică, pentru că starea psihică în care se află are un rol important în vindecarea bolii. Nu au fost condiţii prea bune în toaletă, dar ne-am adaptat. S-a văzut o schimbare radicală pe chipul lor ca şi când au primit un tratament“, a povestit Cosmin Negru pentru jurnaliștii Adevărul.ro

 

Acţiunea va continua duminica viitoare, 23 februarie, la Spitalul Orăşenesc din Rovinari, iar echipa va fi întregită de o coafeză care se va ocupa de înfrumuseţarea femeilor bolnave. „Ni se va alătura o coafeză care se va ocupa de femei. Ne bucurăm că am avut multe reacţii în urma acţiunii noastre. Am fost căutat de mai multe persoane care s-au oferit să ne ajute. Ne-au întrebat de ce mai avem nevoie“, a precizat Cosmin. Acesta spune că a doreşte să meargă în centrele de plasament pentru a-i tunde şi de copiii abandonaţi de părinţi.

Articolul integral pe Adevărul.ro

 

 

22 recommended
611 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »