a
Fără categorie

Cluj-Napoca va fi capitala mondială a matematicii. Orașul va găzdui olimpiada internațională, în iulie

- - 27- 320 vizualizari

Cluj-Napoca va fi, pentru două săptămâni, capitala mondială a matematicii. În primele săptămâni din iulie, acolo vor sosi aproape 1000 dintre cei mai buni olimpici la matematică din peste 100 de țări. România a fost prima țară în care s-a organizat Olimpiada Internațională de Matematică, acum 59 de ani.

Olimpiada Internațională de Matematică se întoarce în România pentru a șasea oară.

La concurs vor participa aproape 1000 de tineri din 120 de țări.

Dacă prima ediție a avut loc la Brașov, acum gazda competiței va fi orașul Cluj-Napoca.

Organizarea celei de a 59-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Matematică în România are o importanță dublă. Se împlinesc 59 de ani de la prima ediție, cea de la Brașov, și are loc în anul centenarului.

Reprezentanții Ministerului Educației Naționale cred că acest concurs de anvergură mondială va aduce prestigiu țării noastre, în domeniul științelor exacte.

La eveniment va fi prezent și Ciprian Manolescu, singurul participant la edițiile anterioare care a obținut de trei ori punctajul maxim. Acum, matematicianul este profesor la Universitatea California din Statele Unite.

ȘtirileTvr.

27 recommended
320 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »