a
Fără categorie

Un licean din Bistrița a reușit să pună pe picioare, în doar trei luni, o afacere care i-a adus profit, angajați și mulți clienți

- - 37- 466 vizualizari

În urmă cu doi ani, Alex Echert trecea în clasa a XII-a și știa deja ce înseamnă să fii un „om de afaceri”.Bistrițeanul a reușit să pună pe picioare o afacere care și-a amortizat investiția și a generat și profit.

Deşi încă nu împlinise 18 ani, acesta s-a bătut încă de la început de birocraţia românească. Dacă să pună ideea pe hârtie şi să achiziţioneze cele necesare a durat doar două săptămâni, obţinerea autorizaţiilor necesare s-a întins din martie şi până la începutul lunii iunie.

Cu 2000 de euro, bani pe care i-a avut de la părinții lui, Alex a achziționat trei standuri dotate cu tancuri pentru apă, scurgere proprie, și un loc special pentru gheață.

Așa s-a apucat liceanul să facă mojito, vestitul cocktail. La aceste standuri se găsesc 7 tipuri diferite de cocktail-uri non-alcoolice, acestea fiind pregătite pe loc.

Printre siropurile folosite pentru aceste băuturi răcoritoare se numără cele de rodie, cocos, lime, căpşuni, fructul pasiunii. Acestea se combină cu diverse sucuri, cu apă minerală sau cu energizat, la care se adaugă lămâie, lime, mentă şi gheaţă.

Când am început nu aveam nici 18 ani şi mi-am angajat 6 colegi. La vârsta la care toţi se angajează, eu am reuşit să devin cel care angajează, iar chestia asta mă face să fiu mândru de mine şi de reuşita mea”, precizează tânărul.

„De mic am crescut printre oameni care făceau diverse tipuri de afaceri. Părinţii mei au mai avut un depozit pentru mobilă, iar mai apoi au deschis o chocolaterie.

Bunicii au şi ei un magazin, aşa că de mic am fost implicat în asta şi s-a prins ceva de mine, în toţi anii aceştia. Cred că am spiritul acesta antreprenorial şi vreau să mă axez pe viitor pe asta”, spune tânărul antreprenor.

Între timp, tânărul a terminat liceul și este student la Facultatea de Business din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

Sursă: Adevărul.ro

37 recommended
466 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »