a
Fără categorie

Românii care vând paturi și canapele din carton. Cât costă și câtă greutate suportă

- - 18- 110 vizualizari

Nicolae Baciu a fondat o afacere cu mobilier de carton. Este 100% reciclabil, ușor de prelucrat și foarte rezistent, spune el.

Cartonul e cel mai responsabil material în acest moment. Are avantaje pe care nu le găsești la niciun alt material, este foarte ușor, pliabil și cald. Singurul dezavantaj e rezistența mică la umiditate, dar există soluții de impermeabilizare”, explică Baciu, pentru start-up.ro.

Potrivit fondatorului Foldo, un pătuț pentru bebeluși din carton rezistă la o greutate de peste 85 de kilograme, iar fotoliile la 150 de kilograme. “Dacă e întreținut corespunzător, mobilierul din carton are o durată de viață comparabilă cu mobilierul clasic. Întreținerea e foarte simplă: trebuie ferit de umezeală și se poate curăța cu o lavetă uscată”, spune Baciu.

Cei de la Foldo cred că mobilierul din carton se potrivește în multe case, mai ales că ei sunt adepții stilului industrial. “Forma și culoarea permit integrarea lor în locuințe amenajate modern, vintage sau eclectic”, spune Baciu.

Pentru a produce un produs, timpul petrecut variază între 2 și 48 de ore. Dar, de exemplu, pentru a produce o canapea de carton Foldo durează 4 ore. Un avantaj e că nu se folosește la fel de mult lemn. Dacă dintr-un copac un producător de mobilier tradițional face 10 canapele, Foldo reușește să producă 50.

Citește continuarea pe start-up.ro

18 recommended
110 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »