a
Fără categorie

Opt tineri pornesc în aventura vieţii lor: cu Dacia spre Maroc

- - 29- 149 vizualizari

Aventurierii au printre ei doi mecanici, iar piesele de schimb pentru maşini sunt prioritate bagajelor. Cursa nu ar trebui să dureze mai mult de patru zile, dacă totul decurge bine.

Ovidiu Pop este un IT-ist de 25 de ani. Maşinile au fost o pasiune pentru el de mic copil, explicându-se în acest fel faptul că în prezent cheltuie sume semnificative pe maşinile pe care le are, cea mai recentă achiziţie fiind un Lamborghini Huracan, dar deţinând şi alte maşini de zeci de mii de euro.

Cu toate acestea, prima dragoste nu se uită, iar Ovidiu urcă de câte ori are ocazia şi la volanul Daciilor pe care le deţine, toate mai bătrâne ca el.

Ovidiu, împreună cu alte şapte persoane, vor porni în luna aprilie în ceea ce se poate numi, cel puţin până în prezent, cursa vieţii lor, 10.000 de kilometri la volanul Daciei.
Ei vor pleca din Satu Mare spre Maroc cu două maşini Dacia.

„Ideea ne-a venit după ce am mai făcut câteva drumuri de acestea lungi. Unul a fost până în nordul Angliei, atunci am mers cu o Dacia ceva mai nouă, dar şi un traseu prin România, de aproximativ 1.700 km, cu Daciile acestea vechi. Acum pornim cu două Dacii pentru care am obţinut atestatul de maşini de epocă, una este din 1981, iar una din 1987. Le-am cumpărat acum câţiva ani şi le-am desfăcut şi refăcut cu totul, motor, caroserie, interior”, povesteşte Ovidiu.

Cursa la care se pornesc este una pe care o ştiu că nu va fi deloc uşoară, nu neapărat din cauza distanţei, aproximativ 5.000 km pe un sens, ci din cauza faptului că maşina nu este tocmai cea mai confortabilă, mai ales atunci când face schimbul de la o maşină de lux la una de epocă, fără dotări.

„E oarecum şi o cursă de anduranţă, sunt câteva lucruri care te solicită la Dacia, de exemplu nu are tetieră şi nu are nici adânciturile în scaun, e drept, şi simţi fiecare curbă, fiecare viraj. În ceea ce priveşte viteza, am reuşit să mergem cu Dacia şi cu 120-130 km/h pe autostradă, dar nu vrem să o forţăm acum, dat fiind faptul că e vorba de o distanţă aşa mare, prin urmare nu vom conduce cu mai mult de 100 km/h. Totuşi sperăm că în 4-5 zile să ajunge la Maroc”, mai povesteşte tânărul.

Cursa lor nu este un concediu, astfel că opririle pe drum nu vor fi cu scopul de a vizita, ci doar pentru masă şi odihnă, eventual pentru mici retuşuri la maşini, dacă vor da rateuri. Odată ajunşi la Maroc, doresc să viziteze şi fabrica Dacia de acolo, sperând că îi vor impresiona pe localnici cu drumul făcut de ei la volanul Daciilor.

În Maroc îşi vor lua câteva zile de odihnă, pentru a vizita în fugă câteva obiective, ca mai apoi să se întoarcă tot la volanul maşinii. Sunt pregătiţi pentru cele mai negre scenarii în ce priveşte defecţiunile maşinilor, astfel că locul prioritar în portbagaj este al pieselor, şi nu al bagajelor.

 

Continuarea pe Adevărul.ro

29 recommended
149 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »