Fără categorie

Doi fotografi români se numără printre câştigătorii competiţiei „We are all explorers“ organizată de National Geographic

- 6- 57 vizualizari


Printre cele 23 de fotografii declarate câștigătoare de către competiția „Wr are all explores”, organizată de National Geographic, se găsesc și cele surprinse de fotografii români Paul Vlad Epure și Cătălin Urdoi.

Am concurat la acest assignment cu trei fotografii, iar cea declarată câştigătoare este realizată în Salina Turda – Poarta spre inima Transilvaniei – având în prin plan Lacul sărat al salinei. Fotografia are şi o poveste interesantă. Aşa putem noi fotografii să ne promovăm România noastră minunată, ăsta este aportul pe care îl aducem promovării brand-ului de ţară (..) Sunt mândru că sunt român în România mea şi am să evidenţiez aspectul ăsta în toate poveştile pe care le voi scrie prin fotografie”, a declarat fotograful Cătălin Urdoi.

Cătălin Urdoi este un fotograf freelancer din Rădăuţi, judeţul Suceava, a cărui muncă este extrem de apreciată în România şi peste hotare. Mai multe fotografii de-ale sale au ajuns în celebra publicaţie National Geographic.

Acesta consideră că cel mai minunat premiu este că acela că şi-a găsit pacea şi liniştea în fotografie, bucuria de a surprinde şi de a dărui ce e frumos. Proiecte are mai multe, dar cel mai drag îi este să motivez lumea spre fotografie, să încurajeze pe cel lângă el să îşi depăşească condiţia, să ia un aparat foto în mână şi să redescopere că lumea din jurul lui este minunată.

Adevărul.ro

 

Foto: Cătălin Urdoi

6 recommended
comments icon 0 comments
57 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Proiect inedit. 101 zâmbete, expuse pe gardul Parcului Botanic din Timişoara, îi îndeamnă pe trecători „să se oprească din tumultul vieţii“

-

O expoziţie inedită de fotografie este organizată, la Timişoara, în perioada 16 februarie – 20 martie. Portretele a 101 oameni simpli sunt afişate pe gardul Parcului Botanic, într-o zonă intens circulată din centrul Timişoarei, în cadrul proiectului „Sunt aici... Mai mult »