a
Fără categorie

Studentul care programează roboți industriali și muncește la negru ca să poată studia: „Tata e șomer, mama lucrează cu 250 lei pe lună”

- - 28- 1469 vizualizari

 

Iurie Drumov are 23 de ani și este student în anul III la Facultatea de Inginerie din Galați.

A venit din Republica Moldova în Galați și a reușit să creeze un sistem de programare a roboților industriali și să câștige un program de stagiatură la colosul siderurgic ArcelorMittal Galați.

Este student în anul III la Facultatea de Inginerie din Galaţi şi a venit din Republica Moldova ca să scape de sărăcie.

Elev eminent şi sportiv de performanţă în Basarabia, tânărul este pasionat de robotică.

El a reuşit să creeze un sistem de programare a roboţilor industriali şi să câştige un program de stagiatură la colosul siderurgic ArcelorMittal Galaţi.

Iurie se gândește pe viitor să crească complexitatea sarcinilor pe care le vor executa roboții industriali. El își dorește să îi programeze pentru a crea piese și a asambla motoare pentru autoturisme.

Totuși, studentul se întreține cu greu și muncește la negru.

„Muncesc la negru. Primesc 30, 40 de lei pe zi. Tata e șomer, mama lucrează cu 250 lei pe lună și nu au cum să îmi trimită bani pentru a mă întreține la facultate”.

Primește o bursă de 270 de lei, dar nu e suficient pentru hrana pe o lună de zile.

„Eu am venit în România pentru un trai mai bun. Noi suntem fraţi, cei din Republica Moldova şi cei din România, şi eu am simţit mereu bunătatea celor de aici. Lucrez greu acum ca să câştig o pâine, dar merită“, trage concluzia studentul la Inginerie.

Citește-i povestea pe Adevărul.ro

 

28 recommended
1469 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »