a

Donații de peste 4 milioane de euro pentru construirea primului spital de oncologie pediatrică din țară

- - 52- 457 vizualizari

Peste 100.000 de persoane fizice și juridice au răspuns campaniei lansate de Asociația Dăruiește Viață, donând peste 4 milioane de euro pentru construirea primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România, se arată într-un comunicat al asociației.

Suma este un record, fiind cea mai mare obținută până acum în urmă unei campanii de strângere de fonduri lansate de un ONG în România, în doar trei săptămâni, precizează asociația.

Anul 2017 a fost ultimul an în care companiile cu cifra de afaceri sub un milion de euro au mai putut redirecționa 20% din impozitul pe profit către un proiect al unui ONG.

Astfel, campania lansată la începutul lunii decembrie 2017 a mobilizat peste 1.200 de companii să devină fondatori ai primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România, prin „facilitatea fiscală 20%”.

Acestora li s-a alăturat o mare comunitate de donatori persoane fizice.

„Proiectul de construire a acestui spital a început încă din anul 2015, fiind pentru prima dată în România când un ONG construiește un spital de la zero, exclusiv din donații și sponsorizări”, se arată în comunicatul Asociației Dăruiește Viață.

Asociația a obținut toate avizele necesare și a dat startul lucrărilor efective în curtea Spitalului „Marie Curie” din București.

„Faza construcției efective este prevăzută să demareze la începutul lunii martie, în funcție de condițiile meteo, cu realizarea lucrărilor de structura”, mai precizează asociația.

Asociația Dăruiește Viață precizează că prin proiectele realizate a investit peste 6 milioane de euro în spitalele din România, modernizând și dotând în special secții de oncologie.

Persoanele fizice pot susține proiectele asociației prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit, prin donații online, sau SMS.

52 recommended
457 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »