a

Andreea Şerban, nominalizată ‘Studentul anului în România’: „Schimbarea depinde de fiecare dintre noi, de iniţiativă, de implicare”

- - 50- 292 vizualizari

Doctorand al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, Andreea Şerban, nominalizată recent pentru titlul „Studentul anului în România” de către Liga Studenţilor Români în Străinătate, este unul dintre tinerii care a ales să facă performanţă în România. După un parcurs excepţional ca student al facultăţii ieşene, a urmat un master în Drept European, pe care l-a finalizat cu media 10. A ales să urmeze doctoratul în Dreptul Comerţului Internaţional şi este implicată în zeci de programe educaţionale, de voluntariat şi internship.

Proiectul său de suflet este „Model European Union”, pe care l-a iniţiat la Iaşi şi care continuă, oferind tinerilor interesaţi ocazia să afle despre mecanismele de funcţionare la nivelul Uniunii Europene.

Ca masterand, a efectuat un stagiu de pregătire la Universitatea „West Bohemia Pilsen” din Republica Cehă. A ales să se întoarcă în România, unde crede că tinerii pot schimba ceva dacă sunt implicaţi şi au iniţiativă.

„Schimbarea chiar depinde de fiecare dintre noi, de iniţiativă, de implicarea continuă. Uneori există iniţiativă, dar nu există resurse şi asta este o mare problemă în România, dar nu trebuie să ne descurajăm. Când am pornit proiectul ‘Model European Union’, a fost greu, dar cu muncă şi alături de oameni dedicaţi, am reuşit”, povesteşte Andreea Şerban.

Andreea s-a născut la Vaslui, în 1992. A studiat în Vaslui, Iaşi şi Bucureşti, iar momentul în care a trebuit să se decidă cu privire la facultatea pe care avea să o urmeze nu a fost unul simplu. S-a gândit, pe rând, la o carieră în relaţii internaţionale, litere sau istorie şi a optat în final pentru Facultatea de Drept, despre care a considerat că îi oferă cele mai multe şanse.

„Am trecut, ca orice adolescent, prin etapa întrebărilor, a dilemelor. Am primit sfaturi, am discutat cu familia, cu prietenii, dar decizia finală mi-a aparţinut în totalitate. Este important pentru tineri să se informeze, să ceară opinii, dar alegerea trebuie să fie a fiecăruia”, mărturiseşte tânăra.

Citește continuarea pe Agerpres.

50 recommended
292 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »