a
Fără categorie

Tânăra care dă chip miturilor românești. Alexandra învie poveștile de mult apuse

- - 41- 333 vizualizari

Alexandra Stanciu are o răbdare uluitoare. Altfel nici nu ar putea sa facă ceea ce face. Multă pasiune, efort, răbdare și o documentare temeinică. Așa a ajuns să facă păpuși din porțelan inspirate din mitologia românească.

Aici, la mânuţă, o să rămână această bavură, o să se vadă după, dar nu foarte mult… practic o bavură nu va fi, dar va fi această linie, materialul rămâne mat, nu este glazurat şi la degetul mare putem să intrăm cu etapa de finisat până în spate, dar aici nu avem cum să finisăm aceste două degete. Lăsăm doar acest deget mic care rămâne ridicat”, ne arată Alexandra.

 

Păpușile ei s-au transformat în adevărate obiecte de artă, asta pentru că sunt pictate manual, cu haine croite din matase brodată și pietre prețioase.

Prin păpuşile sale, Alice a reuşit să îmbine tradiţia şi luxul.

Astfel că ia românească este brodată cu pietre preţioase, iar opincuţele sunt realizate din argint.

Citește-i povestea pe digi24.ro

41 recommended
333 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »