a

Concurs de dramaturgie pentru adolescenți, ediția a IV-a

- - 40- 103 vizualizari

Teatrul EXCELSIOR organizează în perioada ianuarie – iunie 2018 cea de-a patra ediție a Concursului de Dramaturgie NEW DRAMA, dedicat adolescenților cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani.

NEW DRAMA se adresează tuturor tinerilor pasionați de teatru și îi încurajează să își dezvolte imaginația prin însușirea tehnicilor de scriere dramatică. Adolescenții sunt invitați să scrie o piesă într-un act și să o trimită online, pe adresa [email protected], împreună cu o scrisoare de motivație prin care să explice de ce își doresc să participe la concurs.

Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniul teatrului (dramaturgi, regizori, critici de teatru). În urma selecției, șase dintre piese vor ajunge în faza finală a proiectului, iar textul câștigător va fi transformat într-un spectacol care va fi montat în stagiunea curentă și care va intra apoi în repertoriul Teatrului EXCELSIOR.

ETAPELE DE DESFĂȘURARE A CONCURSULUI NEW DRAMA:

a. Înscrierea pieselor într-un act la concurs (până pe data de 10 martie) și desemnarea celor șase titluri finaliste (26 martie).
b. Un atelier de scriere dramatică pentru cei șase finaliști, susținut la Teatrul EXCELSIOR de un dramaturg reputat (19-22 aprilie).
c. Spectacole lectură pe baza celor șase texte finaliste, cu regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare (9 iunie).
d. Textul câștigător devine spectacol, montat la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea 2018-2019.

Regulamentul concursului, fișa de înscriere, calendarul cu etapele de desfășurare și alte informații privind concursul se găsesc pe site-ul: www.teatrul-excelsior.ro.

 

40 recommended
103 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »