a
Fără categorie

Povestea părintelui Tănase, tată pentru 328 de copii

- - 31- 8054 vizualizari

De mai bine de 20 de ani are grijă de copii abandonați, de copii fără părinți, de tinerii alungați din căminele de copii. Acolo, la Valea Polopului și Valea Screzii, părintele Nicolae Tănase a pus bazele unei alte Românii. Mai bună, mai curată, lipsită de egoism. Cu Asociația ProVita, părintele Tănase duce o lupta pentru viață.

Valea s-a umplut și de case și de copii. Copii abandonați prin spitale, copii fără părinți, copii ai străzii, copii lăsați aici de mame imediat după naștere. Pe toți, preotul Tănase i-a adunat în tabăra dintre dealuri. Povestea a început în 1990. Tată a șase copii, părintele a început un adevărat război împotriva avortului, iar mamele pe care le convingea să-și nască pruncii îi lăsau în grijă lui. În 97, în tabăra din vale erau 30 de locuri.

Acum, în viitorul despre care vorbea acum 13 ani, tabăra e tot neîncăpătoare. Până acum, pe aici au trecut 1600 de suflete. Așa că în vale apar mereu case. Aici, “egoimul” a fost șters din dicționar.

Pe cei care ajung în Vale mânați de curiozitate îi duce prin camerele copiilor cu gândul că poate îi convinge să se întoarcă și să ajute. Cât de greu e să hrăneșți în fiecare zi 328 de guri, să îmbraci și să educi o armata de oameni numai părintele știe. A fost nevoit să învețe.

Copiii sunt îngrijiți, hrăniți și supravegheați de femei angajate din sat. Cu exemplul sau, părintele Tănase a reușit să schimbe și mentalitatea oamenilor din zona, să-i facă mai buni.În anii 90, sătenii din Valea Plopului și Valea Screzii au văzut ce face părinte și au început să-l ajute. În casele lor au primit o parte din copii.

Cine este apt de muncă trebuie să muncească și să producă. Părintele este și manager și psiholog este și mama și tată.

Chiar dacă statul nu se implică, mulți oameni de bine l-au ajutat și îl ajută: cu bani, mâncare sau materiale de construcție. Cu stilul sau direct, sincer și tăios părintele are o vorba bună pentru toți.

Citește continuarea pe ȘtirileProtv.ro

31 recommended
8054 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »