Fără categorie

Small Academy, o educație altfel pentru copii. Tinerii care îi pregătesc pe copii să devină profesioniști

- 5- 50 vizualizari


Doi tineri din București au pus bazele unui start-up educațional, prin care își propun să facă o inițiere în tehnologie pentru copii.

Mai exact, micuții învață robotică și automatizare. Sunt copii de toate vârstele: de la 4 ani până la adolescenți de 14 ani, care se pregătesc pentru meseriile viitorului.

„Încercăm să luăm elemente din ştiinţe, tehnolgie, artă, matematică şi le transpun în proiecte destul de simple pentru ei, astfel încât să înţeleagă concepte mult mai avansate”, explică profesoara Georgiana Vlăsceanu.

„Ştiu că sună ciudat asta, dar cumva rolul nostru aici este unul destul de ciudat, noi trebuie să-i învăţăm pe copii skill-uri pe care să le folosească într-o meserie care nu ştim cum va arăta şi care va fi descrierea postului”, spune Sorin Țărmure, antreprenor.

Până în 2020, se preconizează că vor disparea 5 milioane de job-uri din cauza automatizarii, dar vor aparea alte milioane de oportunitați de pe urma dezvoltării tehnologiilor. Părinții conștienți de schimbări încearcă să își obișnuiască de mici copiii cu ce va veni.

„Toată lumea poate să facă roboți. Toată lumea poate să faca ce vrea, dacă vrea. Jos cu prejudecățile!” spune Eliza Lungu, unul dintre elevi.

Proiectul Small Academy a pornit în 2015. Un contabil cu pasiune pentru domeniul IT și o specialistă în domeniul comunicării s-au gândit să pornească un proiect care ar putea să aducă un plus de educație.

5 recommended
comments icon 0 comments
50 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca