Casteluri Corvinilor, record de vizitatori în anul 2017

- - 12- 30 vizualizari


Castelul Corvinilor din Hunedoara a inregistrat anul trecut venituri in valoare de peste 6 milioane de lei, pe fondul unei cresteri a numarului de turisti cu 11%, comparativ cu anul 2016, releva datele statistice ale Primariei Hunedoara.

„Anul trecut, Muzeul Castelul Corvinilor a fost vizitat de 333.334 de turisti, mai mult cu 33.000 fata de anul 2016, cand pragul castelului a fost trecut de un numar de 300.193 de persoane. In total, turistii au platit 6,2 milioane de lei in anul 2007, in timp ce in anul 2016 incasarile au totalizat 5,29 milioane lei”, a declarat marti purtatorul de cuvant al Primariei Hunedoara, Elena Iancau.

Sumele de bani reprezinta incasari din taxele de vizitare, de ghidaj, taxa foto-video, inchirierea capelei si a salilor castelului pentru diverse evenimente, precum si pentru utilizarea aplicatiei de ghid multimedia de catre turisti.

Aproape jumatate dintre turistii din anul 2017 au fost prezenti la castel in lunile de vara, in august fiind inregistrat un varf de peste 73.000 de persoane care au vizitat monumentul istoric din Hunedoara.

Un bilet de intrare la Castelul Corvinilor costa 20 de lei pentru adulti, in perioada lunilor ianuarie si februarie, pensionarii beneficiind de o reducere de 10 lei, iar elevii si studenti platesc 5 lei de persoana. Castelul poate fi vizitat intre orele 9,00 si 17,00, cu ultima intrare la ora 16,45.

Considerat drept unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura gotica din Romania, castelul a fost ridicat in secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara, pe o stanca la baza careia curge paraul Zlasti. Monumentul istoric este prevazut cu turnuri, bastioane si un donjon, iar acoperisurile inalte sunt acoperite cu tigla.

Constructia este impunatoare si poate fi observata de la distanta, accesul spre castel fiind posibil pe un drum care ocoleste zona industriala a fostului combinat siderurgic din Hunedoara.

12 recommended
comments icon 0 comments
30 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Medic stomatolog și mamă pentru mii de copii: „Nu poți iubi pe nimeni fără să te iubești pe tine. Nu poți împărți mâncare dacă tu nu ai suficientă pentru tine”

-

Este medic stomatolog, antrenor de dezvoltare personală, iar în timpul liber se ocupă cu activități de voluntariat. Are ochi strălucitori și o privire caldă. Zâmbește constant. Abia la finalul discuției am realizat că zâmbetul ei nu este condiționat de niciun ... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Istoricul Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani

-

Marele istoric român Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani, conform TVR. Neagu Djuvara s-a născut pe 18 august 1916 (după calendarul vechi; 31 august 1916, după calendarul nou), în București, într-o familie de origine aromână. Neagu Djuvara a devenit în a... Mai mult »