a

Un român dezvoltă mașina care ne citește gândurile

- - 43- 75 vizualizari

Lucian Gheorghe a gândit un sistem care îți contectează creierul la mașină. Platforma care va fi prezentată la CES 2018 citește gândurile șoferului.

Sistemul B2V interpretează semnalele cerebrale și le transmite pentru a controla accelerația, direcția sau frâna. Timpul de citire este de la 0,2 secunde până la 0,5 secunde.

Lucian Gheorghe are 40 de ani și un doctorat în tehnologia neurală, adică folosirea computerelor învățate să gândească așa cum gândește un om. Românul consideră că există viitor pentru condusul manual.

„Plăcerea condusului este ceva ce noi oamenii n-ar trebui să pierdem. [Cu B2v] simți fie că ești un șofer mai bun, fie că mașina răspunde mai bine la comenzi”, a declarat Gheorghe, citat de Bloomberg.

El folosește sistemul circa 15 minute în fiecare zi când merge la muncă, scrie Playtech.ro

Potrivit aceleiași surse, Nissan va simula cu acest sistem condusul pe autostradă pentru câteva minute. Românul crede că B2V va avea un mare succes:

„Chiar și în vremea mașinilor autonome, nu construim cutii în care să dormi. Construim o experiență plăcută pe care să o ai în vehicul”, a explicat Lucian Gheorghe.

43 recommended
75 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei