a

„Școala viitorului”, locul în care copiii învață programare: „Învăț cum să fac propriul meu joc”

- - 33- 303 vizualizari

Nu îi pedepsește nimeni dacă greșesc, dimpotrivă, îi încurajează. Iar când reușesc, primesc recompense. Este „școala viitorului”, care îi învață pe copii programare.

Aproape toate meseriile viitorului necesită cunoștințe de IT. Alin Chiriac, organizator Hour of Code în România: „Sunt câteva licee de profil din țară, unde copiii sunt foarte pregătiți și avem și în București și în orașele mari sau în orașele cu centre universitare, unde copiii sunt foarte pregătiți. Însă majoritatea nu au nici cunoștințe de bază. Și avem date de la facultăți care ne spun că elevii sunt foarte slab pregătiți. În acest moment. Adică nu sunt la nivelul la care ar trebui să fie un student”.

Învăț cum să fac propriul meu joc. Am încercat, am pus toate variantele și am văzut că doar una dintre ele e bună și am văzut că nu e greu”, spun copiii. Și companiile au învățat că trebuie să îi învețe pe tineri, dacă vor ca afacerea lor să prospere, așa că investesc în programe de training intens, ca tinerii care le calcă pragul companiei să fie pregătiți.

 

Digi24.

33 recommended
303 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »