“Sinceră să fiu, duc dorul României. Vreau să mă întorc”, mesajul emoţionant al Cătălinei, o tânără care muncește de 14 ani în străinătate

- 13- 285 vizualizari


Cătălina Grigore, o tânără din Dorohoi, în vârstă de 33 de ani, lucrează din 2003 ca asistent de farmacie în Atena. Ea povestește că i-a fost foarte greu să se acomodeze și mai ales să învețe limba și că oricât de bine i-ar merge peste hotare, tot ar vrea să se întoarcă acasă.

”La început a fost foarte greu. Limba mi se părea foarte grea. Credeam că nu voi reuși niciodată să o învăț! Studiile le-am făcut în România, practica la fel, așa că, întorcându-mă aici, fiind alt sistem a trebuit să o iau de la zero

Intre timp, învățând limba greacă, mi s-a oferit ocazia să lucrez ca asistent la farmacia la care sunt și acum. Știind că diploma este recunoscută în străinătate, după câteva luni bune am reușit să o recunosc. Așadar, un nou start. Noi reguli, noi termeni, alt mod de lucru. Colegele m-au ajutat, am trecut cu brio perioada de probă și am rămas în sistem”, a spus Cătălina Grigore, citată de observator.tv

Tânăra spune că îi e dor de țară și că sunt multe lucruri pe care le-ar schimba, deși multe lucruri s-au îmbunătățit, de când a plecat de aici.

“Sinceră să fiu, duc dorul României. S-au schimbat multe…Din perioada în care studiam acolo, salariile de acum sunt destul de bune, chiar ajung la cele primite de noi, aici, care au scăzut foarte mult din cauza crizei și situației financiare precare cu care se confruntă Grecia. Nu sunt de-acord cu monopolul lanțurilor farmaceutice și pentru că în momentul de față cei care vor să-și deschidă ceva pe cont propriu sunt nevoiți să se ducă la sate. Nu sunt de-acord cu targhetul impus angajaților, prin care în funcție de vânzări ți se stabilește salariul”, mai spune tânăra.

Spune că simte România ca fiind acasă, locul unde are cele mai frumoase amintiri. Muncește ca să se poată întoarce acasă, asta deși mai mult de jumătate din viață și-a petrecut-o în Grecia.

„Nu poți băga pe gât oamenilor medicamentele. Mi-as dori să se schimbe toate astea și să se încerce un trai mai bun pentru toți oamenii, indiferent de studii sau poziție socială! Pentru mine România înseamnă ACASĂ…familie… liniște…Cele mai frumoase amintiri, chiar dacă aproape jumătate din viața mea mi-am petrecut-o aici. Vreau la un moment dat să mă întorc de tot în țară”, a spus Cătălina.

13 recommended
comments icon 0 comments
285 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca