a

Medicul călugăr care oferă consultații gratuite la Mănăstire. Și-a amenajat cabinetul medical la mănăstirea Turnu

- - 203- 3751 vizualizari

Trei zile pe săptămână lucrează ca voluntar la Spitalul Municipal de Urgență din București, este asistent universitar pentru studenții de la Medicină și preot.

Este vorba despre călugărul Pavel, care oferă consultații medicale gratuite oricărui bolnav îi trece pragul. Pentru asta, și-a amenajat cabinetul medical la mănăstirea Turnu. Pavel Minca lucrează fără salariu, trei zile din șapte. Pentru el, acasă înseamnă mănăstirea din Turnu, Prahova, unde a poposit când avea 19 ani.

„M-am îndreptat spre medicină la îndrumarea părintelui Iustin Pârvu. M-a îndrumat către medicină după ce am terminat facultatea de teologie. La Spitalul Universitar am ajuns după terminarea facultății de medicină, în cadrul rezidențiatului”, spune părintele.

Acum studiază pentru doctorat, dincolo de pacienți și de îngrijirea lor și la cabinet și la spital, părintele predă semiologie, ca asistent universitar.

O casă veche de la mănăstire a fost transformată de parinte, împreună cu frații și părintele stareț, în cabinet medical. Niciunui om care vine aici nu i se cer bani.

Mai mult, cabinetul dispune și de ecograf, pe care părintele l-a cumpărat în rate și din banii strânși în perioada rezidențiatului.

”Toate consultațiile și investigațiile la acest cabinet sunt gratuite. Nu necesită nici bilet de trimitere, nici buletin, nici carnet de sănătate”, spune Pavel.

”În România sunt încă medici buni. Sunt încă oameni care doresc ca acest sistem să funcționeze. Și cred că trebuie să îi lpsăm pe oamenii capabili și oamenii care doresc să facă ceva să se ocupe de acest sistem. Trebuie să le acordăm încredere”.

Pe viitor, părintele Pavel își dorește să amenajeze și un cabinet de pediatrie.

203 recommended
3751 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »