Medicul călugăr care oferă consultații gratuite la Mănăstire. Și-a amenajat cabinetul medical la mănăstirea Turnu

- - 49- 1831 vizualizari


Trei zile pe săptămână lucrează ca voluntar la Spitalul Municipal de Urgență din București, este asistent universitar pentru studenții de la Medicină și preot.

Este vorba despre călugărul Pavel, care oferă consultații medicale gratuite oricărui bolnav îi trece pragul. Pentru asta, și-a amenajat cabinetul medical la mănăstirea Turnu. Pavel Minca lucrează fără salariu, trei zile din șapte. Pentru el, acasă înseamnă mănăstirea din Turnu, Prahova, unde a poposit când avea 19 ani.

„M-am îndreptat spre medicină la îndrumarea părintelui Iustin Pârvu. M-a îndrumat către medicină după ce am terminat facultatea de teologie. La Spitalul Universitar am ajuns după terminarea facultății de medicină, în cadrul rezidențiatului”, spune părintele.

Acum studiază pentru doctorat, dincolo de pacienți și de îngrijirea lor și la cabinet și la spital, părintele predă semiologie, ca asistent universitar.

O casă veche de la mănăstire a fost transformată de parinte, împreună cu frații și părintele stareț, în cabinet medical. Niciunui om care vine aici nu i se cer bani.

Mai mult, cabinetul dispune și de ecograf, pe care părintele l-a cumpărat în rate și din banii strânși în perioada rezidențiatului.

”Toate consultațiile și investigațiile la acest cabinet sunt gratuite. Nu necesită nici bilet de trimitere, nici buletin, nici carnet de sănătate”, spune Pavel.

”În România sunt încă medici buni. Sunt încă oameni care doresc ca acest sistem să funcționeze. Și cred că trebuie să îi lpsăm pe oamenii capabili și oamenii care doresc să facă ceva să se ocupe de acest sistem. Trebuie să le acordăm încredere”.

Pe viitor, părintele Pavel își dorește să amenajeze și un cabinet de pediatrie.

49 recommended
comments icon 0 comments
1831 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Medic stomatolog și mamă pentru mii de copii: „Nu poți iubi pe nimeni fără să te iubești pe tine. Nu poți împărți mâncare dacă tu nu ai suficientă pentru tine”

-

Este medic stomatolog, antrenor de dezvoltare personală, iar în timpul liber se ocupă cu activități de voluntariat. Are ochi strălucitori și o privire caldă. Zâmbește constant. Abia la finalul discuției am realizat că zâmbetul ei nu este condiționat de niciun ... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Istoricul Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani

-

Marele istoric român Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani, conform TVR. Neagu Djuvara s-a născut pe 18 august 1916 (după calendarul vechi; 31 august 1916, după calendarul nou), în București, într-o familie de origine aromână. Neagu Djuvara a devenit în a... Mai mult »

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !