a

El este antrenorul român de genii. Descoperă copiii supradotați și le dă o șansă: „Profesorul trebuie să fie un părinte în primul rând”

- - 74- 473 vizualizari

Profesorul Florian Colceag este considerat pe plan internațional unul din genii României. Matematician cu doctorat în economie și membru al unei Societăți Științifice din strănătate, specializată în identificarea și pregătirea copiilor supradotați din toată lumea.

Jurnaliștii ProTv au stat de vorbă cu profesorul:

“Copiii noştri sunt educaţi să fie egocentrici. Nu să lucreze în echipa. Au fost învăţaţi să lupte pentru propria existenţa, succes, călcând peste alţii. Sunt într-o continuă competiţie, da, sunt frustraţi, au învăţat că aşa trebuie, dacă nu faci aşa nu eşti apreciat”, mai spune profesorul.

“Profesorul trebuie să fie un părinte în primul rând, dacă e un funcţionar nu e bun. Iar părintele trebuie să ştie să fie profesor.”

“Eu, în copilăria mea, am făcut ucenicia în vacanţe, la fierarii din sat. Şi mi-a plăcut extraordinar de mult să bat fierul, să îl modelez, e o artă. M-a ajutat mult să înţeleg ce înseamnă muncă bine făcută. Copiii din ziua de azi nu mai fac aşa ceva, nu fac lucruri practice, şi sunt total nepregătiţi pentru viaţă. Sunt lucruri mărunte, dar de importantă maximă”, a declarat profesorul Florian Colceag.

Citiți interviul integral pe ȘtirileProtv.

74 recommended
473 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »