a

Doi ieșeni au dezvoltat un soft cu calități de recunoaștere extraordinare

- - 68- 78 vizualizari

 

Softul lansat de Bogdan Grumezescu și Ștefan Tăbăranu e capabil să identifice și să localizeze obiecte.

Bazat pe tehnologia de recunoaștere vizuală, softul analizează live streamurile de la camere de supraveghere și poate identifica și localiza persoane, dar și orice fel de automobil.

Inovația se numește Alris și are peste 80 de clase de obiecte recognoscibile. Alris poate monitoriza traficul, de exemplu:

”Softul e bun pentru activitatea generală de city planning într-un oraş, poate monitoriza traficul, cîte maşini trec, de care tipuri, dacă sunt camioane, de ce au intrat în anumite zone, poate monitoriza dacă oamenii trec strada ilegal, poate măsura traficul de biciclete – date importante pentru un mai bun management al oraşului. Mai apoi poate livra diverse analytics, pe teme diverse, de exemplu legate de sexul persoanelor, de vârstă etc. Un suport ideal pentru noul concept de smart cities, care se bazează pe optimizarea managementului unui oraş folosind smart data reale, culese din teren. Platforma e gata, este utilizabilă, mai căutăm finanţare să o terminăm – avem câţiva clienţi cu care lucrăm. Căutăm finanţare pentru a mai adăuga caracteristici cerute de clienţi , rapoarte în diferite formate şi pentru a extinde librăria de obiecte recognoscibile pe baza unui tool automat 3D pe care am început să îl dezvoltăm“, au punctat cei doi pentru PIN Magazine.

68 recommended
78 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de