a

Inginerul din Galați care a inventat Dock station-ul. Robotul care îți face programul zilnic

- - 59- 85 vizualizari

 

Claudiu Șovăilă, inginer, a absolvit Facultatea de Mecanică din Galați și a creat un dispozitiv care îndeplinește mai multe funcții.

Încarcă telefonul mobil, îți programează agenda, redă muzică și video: aparatul funcționează în modul ”handsfree”.

Aparatul devine, astfel, un fel de asistent personal: moldoveanul a participat la Ugal Invent, un concurs internațional de inventică, la care au participat 100 de inventatori.

”Dispozitivul ştie că ai ajuns acasă în momentul în care te conectezi la wireless şi începe să interacţioneze cu tine. Din tonul tău își dă seama dacă ești vesel sau nervos”, a explicat Claudiu, care se gândește să-și înregistreze invenția.

”El poate fi folosit şi la diverse prezentări de proiecte, unde în loc să foloseşti Power Point-ul sau planşe, ai un dispozitiv care prin touchscreen poate afişa orice informaţie doreşti. Noi cream şi software-ul pentru client, adică dacă are spre exemplu un show room, noi creăm o aplicaţie, prin care clienţii interacţionează cu dispozitivul şi poate crea maşina cu dotările pe care şi le doreşte”, a mai punctat gălățeanul pentru reporterii Adevărul.

59 recommended
85 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de