a

Relizatorul singurei emisiuni de radio în limba română din Montreal donează sânge sau e cobai pentru a avea bani de emisie

- - 57- 120 vizualizari

 

E vorba despre emisiunea ”Ora românească”, difuzată săptămânal de CFMB Radio Montreal și moderată de Adrian Ardelean.

Fost jurnalist în Cluj-Napoca, Ardelean a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că a făcut apel la comunitatea de români din Montreal după ce, în mai multe rânduri, a fost nevoit să suporte cheltuielile de emisie.

Nu numai că a trebuit să vină cu bani de acasă, însă românul a recurs și la măsuri extreme, donând sânge pentru ca emisiunea să poată rula în continuare.

”Realizez emisiunea comunitară – Ora românească – din iunie 2015, aceasta fiind difuzată în fiecare sâmbătă, timp de o oră, live, pe postul CFMB Radio Montreal, 1290 AM. Înainte de a o prelua, avea un număr mic de ascultători şi am reuşit să o aduc la o audienţă de 700 – 800 de persoane săptămânal, la care se adaugă cei care o ascultă pe internet. A rămas singura emisiune în limba română din Canada. A început în urmă cu 30 de ani, dar atunci nu trebuia plătit nimic. Acum trebuie o taxă de 155 de dolari canadieni pe săptămână, altfel riscăm să o pierdem, iar postul de radio o va oferi altei comunităţi”, a spus Ardelean

Mai mult, acesta s-a înscris într-o cercetare medicală, unde doctorii efectuează mai multe teste pe el. Acolo i s-a recoltat sânge și de 20 de ori pe zi.

”Am făcut recent gestul suprem, de a mă supune unei cercetări medicale contra unei sume de bani – care acoperă taxa cam pe o lună. Am fost cobai şi m-am oferit voluntar pentru un test medical într-o firmă. Mi s-a luat sânge de 20 de ori într-o zi. Nu voi putea face pe cobaiul o dată pe lună, dar am vrut prin acest gest să sensibilizez comunitatea de români, să stimulez bunăvoinţa acesteia”, a mai explicat realizatorul ”Orei româneşti”.

57 recommended
120 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de