a

Românul care a traversat Europa cu bicicleta pentru a promova lectura

- - 74- 81 vizualizari

Gabriel Bota e scriitor și director artistic al Festivalului Internațional de Carte Transilvania (FICT).

Clujeanul a pus la cale o modalitate inedită de a promova lectura: „Read & Ride”. Ce presupune asta? Traversarea pe bicicletă a 10 țări din Europa și citirea a 10 cărți. Câte una în fiecare țară prin care trece.

A încheiat cei 5000 de km anul acesta, la Barcelona, după 40 de zile. A dormit în cort sau pe la localnici. Bota a trecut prin Ungaria, Slovacia, Austria, Danemarca, Olanda, Belgia, Germania, Franța și Spania.

”„Am văzut oameni peste tot pe unde am umblat cu cartea în mână: parcuri, bănci, cafenele, terase, maluri de mări şi de ocean. Oamenii citesc. Aceasta este realitatea. O altă realitate însă este şi aceea că, acasă, oamenii nu o prea fac. Iubiţi, citiţi, faceţi sport pentru că merită şi pentru că putem dărui lucruri bune oamenilor de lângă noi. Aşa putem găsi fericirea fără s-o căutăm”, a spus românul pentru adevărul.ro

”Mesajul prin Read and ride a fost chiar de natură socială, a fost chiar o instigare, am vrut să le arăt tinerilor că a citi e ceva normal, la fel cu am a face sport e ceva normal.  Am zis că o aventură de genul acesta poate inspira. Chiar a inspirat foarte multă lume, neaşteptat de multă”, a punctat scriitorul.

74 recommended
81 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de