Românul care revoluționează medicina. A creat imprimanta care poate reproduce țesuturi vii

- 15- 28 vizualizari


Călin Brandabur e inventatorul timișorean care a dezvoltat o tehnologie incredibilă.

Acesta a creat, alături de echipa sa, Biotech One, o imprimantă tridimensională care are capacitatea de a reproduce țesuturii vii, nevascularizate din celule stem.

Și nu se oprește aici: românul are în plan să dezvolte o tehnologie care se va baza pe țesuturi comune și semi-organe.

Echipa a avut la dispoziție inițial doar câteva imprimante 3D, dezvoltate pe plastic și metal, însă în cei doi ani în care s-a muncit la acest proiect s-a ajuns la o inovație medicală.

„Am reuşit să mărim foarte mult şi precizia deoarece, când vine vorba de ţesuturi vii, poziţionarea celulelor este extrem de importantă şi aşa am ajuns la concluzia că putem face acest lucru şi practic să schimbăm lumea”, a explicat inventatorul pentru businessmagazin.ro

În cazul în care se perfectează sistemul, indivizii bolnavi de cancer vor putea beneficia de el, dar și cei care ar avea nevoie de un transplant.

”În momentul de faţă, suntem în discuţii pentru un proiect european cu Universitatea din Heidenberg şi cu două mari companii, una din Belgia şi alta din Germania”, a mai explicat Călin.

15 recommended
comments icon 0 comments
28 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de


Bookmark?Remove?

Schița primei rachete a fost găsită în România

-

  Pentru cei care nu știau, prima schiță a unei rachete în Europa a fost redactată de Conrad Rudoolf Haas, la mijlocul secolului al XIV-lea. Opera a fost redescoperită de către Doru Todericiu, în 1961, care a studiat cu atenție această schiță. Mai e cunos... Mai mult »