a

Gică Popescu împlinește astăzi 50 de ani

- - 49- 211 vizualizari

S-a născut la Calafat, pe 9 octombrie 1967, și este unul dintre cei mai respectați fotbaliști români pe plan internațional.

După ce și-a terminat junioratul la formația locală, Popescu a pășit în fotbalul mare la mijlocul anilor ’80, la Universitatea Craiova, formație pentru care a evoluat în 103 meciuri și a înscris de 22 de ori.

Căderea comunismului a fost esențială în cariera sportivului care, în 1990, a luat drumul străinătății și a semnat cu PSV Eindhoven. ”Baciul” a petrecut 4 sezoane în Olanda pentru ca, mai apoi, Tottenham să-i bată la ușă.

S-a remarcat în cele 23 de partide pentru londonezi, iar visul oricărui fotbalist i-a devenit realitate: în 1995, Barcelona i-a făcut o ofertă, iar românul avea să joace alături de Cruyff în primul eșalon spaniol.

Fusese căpitan pentru aproape toate echipele la care evoluase, dar acest titlu la Barcelona, mai ales pentru un stranier, părea o ușă interzisă. Ambițios și extrem de serios, Gică Popescu a preluat banderola și a înregistrat poate cea mai mare realizare a carierei sale.

Popescu se transferă în 1997 la Galatasaray, unde câștigă 7 trofee, printre care Cupa UEFA și Supercupa Europei în 2000.

Pe final de carieriă, ”Baciul” evoluează 28 de partide pentru Lecce, după care se-ntoarce în România, unde mai bifează 8 prezențe în tricoul lui Dinamo. În 2003, își încheie cariera în Germania, la Hannover. Popescu a câștigat 13 trofee și a făcut parte din Generația de Aur a naționalei, bifând 115 dueluri și 16 goluri pentru prima reprezentativă.

49 recommended
211 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de