a

Opt români premiați la Olimpiada Internațională de Limba Franceză

- - 51- 67 vizualizari

La a treia ediție a Olimpiadei Internaționale de Limba Franceză, desfășurată în perioada 25-30 septembrie, participanții români au obținut opt premii. Toți elevii sunt laureați ai Olimpiadei Naționale de Limba Franceză din 2017 (clasele a X-a și a XI-a).

La această competiție au luat parte elevi din 6 țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei: Bulgaria, Albania, Armenia, România, Moldova și Macedonia.

Ana-Maria Vieru (Colegiul National „Grigore Moisil” din Onești) a luat premiul I la proba scrisă individuală (nivel B2), în timp ce Irina-Nicoleta Păun (Colegiul National „Gheorghe Murgoci” din Brăila) a obținul premiul al III-lea la nivelul B1).

Aceeași Irina-Nicoleta Păun a obținut primul loc la proba orală (B1), urmată pe poziția secundă de Darius Avrigeanu din București, și de Ioana Râlea din Huși pe locul al III-lea.

Chiar și la probele pe echipe românii au ținut steagul sus. Locul I pentru echipa Mariei Bebec (Drobeta Turnu-Severin) și două locuri doi pentru Andreea Florea (București) și Ana-Maria Vieru.

51 recommended
67 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de