a

Cătălina Ponor și-a anunțat retragerea. Tripla campioană olimpică lasă în urmă o carieră impresionantă

- - 57- 42 vizualizari

Cătălina Ponor și-a încheiat astăzi cariera, după ultima reprezentație de la Campionatele Mondiale de Gimnastică de la Montreal.

A fost ultimul turneu al carierei sale, Cătălina luând hotărârea de a pune stop la 30 de ani. Cătălina Ponor s-a născut pe 20 august 1987, la Constanța, unde a început gimnastica la doar 4 ani și 10 zile. Primii pași în sportul de performanță i-a făcut în sala de gimnastică CS Farul Constanța, antrenată de Matei Stănei – tehnician cu care a lucrat pentru mulți ani.

La 17 ani uimea întreaga lume cu performanțele sale: triplă campioană olimpică la Atena! Cea mai mare realizare din cariera sa.

După cum a declarat în nenumărate rânduri, bârna și solul au fost aparatele ei favorite: aparate la care a triumfat antrenată la lotul național de către Octavian Belu și Mariana Bitang.

Sportiva s-a retras din activitate, pentru prima dată, în 2017, după care a revenit la antrenamente și, patru ani mai târziu, a  ajuns iar în vârf: campioană europeană! De altfel, Europenele au fost favoritele româncei: dintr-un total de 23 de medalii, 13 au fost câștigate la acest tip de turneu.

Ponor a bifat și un record: este prima gimnastă din România care a participat la 3 ediții ale Jocurilor Olimpice! La ultima ediție, de la Rio, Cătălina Ponor a fost portdrapelul României la ceremonia de deschidere.

57 recommended
42 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de