a

Burse de până la 3 500 de euro acordate absolvenților de liceu

- - 51- 36 vizualizari

Ministerul Educației a stabilit un buget în jurul sumei de un milion de lei privind bursele ”Carol I”, care se acordă anual premianților de la olimpiadele naționale și internaționale, dacă aceștia aleg să facă o facultate în România.

După 6 octombrie se va cunoaște cifra exactă a studenților care au aplicat pentru bursă, conform ministrului Cercetării și Inovării, Lucian Georgescu.

O astfel de recompensă ar putea ajunge până la 3 500 de euro iar, în luna septembrie, erau 270 de absolvenți de liceu eligibili în a beneficia de bursă, după rezultatele de la olimpiade:

„Am stabilit un buget în care vor fi olimpicii implicați, inclusiv bursele, un milion de lei, un buget care ar acoperi toate necesitățile lor, ca să-i facem să se gândească mai bine înainte de a pleca din țară. Cuantumul burselor este de 3 500 euro anual, în plus fiecare echipă care conține cel puțin un olimpic și face un proiect de cercetare în timpul anului beneficiază de încă 3 500 de euro anual. Și  încă o sumă în jur de 500 euro pentru orice participare externă!”, a explicat Georgescu pentru Agerpres.

Absolvenții trebuie să semneze un angajament de minim 3 ani pentru a intra în posesia sumei.

”Ei trebuie să semneze un contract prin care se obligă să rămână în România pe o perioadă de trei-cinci ani după terminarea studiilor. Contractul se semnează cu universitatea de care aparțin și cu ministerul care finanțează”, a completat ministrul.

51 recommended
36 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de