a

Weekend excelent pentru România la canotaj. Prima reprezentativă a obținut două titluri mondiale

- - 98- 105 vizualizari

Fetele de la două vâsle, categorie ușoară, Ionela Lehaci și Gianina Beleagă, au câștigat, sâmbătă, titlul mondial, în SUA.  Performanța este cu atât mai importantă, în condițiile în care se consuma pentru ultima dată în urmă cu 18 ani, când Constanța Burcică și Camelia Macoviciuc aduceau medalia de aur la un Campionat Mondial.

Urmate pe podium de Noua Zeelandă și SUA, fetele au condus finala de la cap la coadă și au încheiat-o în 6 minute și 55 de secunde.

”A fost cel mai reușit concurs vreodată! Din toate punctele de vedere. Am fost extrem de hotărâtă. Îmi doream aurul, dar știam că va fi greu de câștigat. Încă nu-mi dau seama ce mi se întâmplă.

Sunt extrem de fericită de rezultat. Vrem aurului la Jocurile Olimpice de la Tokyo și să ne păstrăm titlul la absolut fiecare concurs la care participăm, deși va fi extrem de dificil”, a declarat Ionela Lehaci pentru ViitorulRomaniei.ro

România a dat lovitura și duminică la Sarasota, când echipajul feminin de 8+1 s-a impus în finală: Ioana Vrânceanu, Viviana Bejinariu, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Adelina Boguș, Denisa Tâlvescu, Mădălina Bereș, Laura Oprea și cârmăcița Daniela Druncea au devenit campioane mondiale, tot după o pauză de 18 ani în care reprezentativa noastră nu mai obținuse acest titlu. Emoționate la culme de performanță, sportivele nu și-au putut stăpâni lacrimile în momentul în care organizatorii rulau imnul.

Doar Italia, Australia și Noua Zeelandă au bifat mai multe medalii (3) în această ediție a Mondialului de canotaj.

98 recommended
105 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de