a

Bogdan Dumitrache, premiul pentru cel mai bun actor la San Sebastian

- - 93- 70 vizualizari

Bogdan Dumitrache, 40 de ani, a primit premiul la categoria ”cel mai bun actor” în cadrul Festivalului de Film de la San Sebastian. Rolul din pelicula ”Pororoca”, regizată de Constantin Popescu i-a adus acestuia distincția: film care s-a lansat în Spania, la finalul lunii trecute.

Presa iberică, dar și criticii de film, au reacționat cu entuziasm la punerea în scenă, dar și la prestația actorilor: canalul TCM a numit ”Pororoca” drept ”un film colosal” și a anticipat premiul primit de roman! 

”Pentru mine, a fost o experiență extraordinară. Pentru un actor, este o oportunitate foarte rară să întâlnești un așa scenariu, un personaj care are parte de o transformare atât de mare, de la o viață normală la abis, cu un cumul atât de variat de emoții și trăiri”, a declarat actorul în conferința de presă de la San Sebastian.

Juriul a fost prezidat de John Malkovich, alături de Dolores Fonzi și Emma Suarez, dar și de alți regizori și producători cunoscuți.

Pe Bogdan Dumitrache l-am mai putut vedea și în alte filme românești de succes, precum ”Moartea domnului Lăzărescu”, ”Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii” sau “Poziția copilului”.

93 recommended
70 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de